Почетна

Филмска турнеја "Слободна зона"
Данас, 30. маја, у 19:00 настављамо са филмском турнејом "Слободна зона". На реду је пројекција филма "Чујте и почујте" Вернера Херцога.

Опширније...

 

"Театар искрености" Стефана Симића у Лазаревцу
У средишту писања Стефана Симића је човек, са свим својим врлинама, манама, пороцима, заблудама и предрасудама. У књизи "Одјеци људског", коју је представио у петак, 26. маја у лазаревачкој библиотеци, заступљена је социјално ангажована проза, поезија, љубавне приче и личне импресије, по којима је Симић препознатљив.

Опширније...

 

Промоција књиге "Ка поетици смеха"
Промоција књиге "Ка поетици смеха" др Ивана Златковића у издању "Друштва за српски језик и књижевност" одржана је 17.05.2017. године са почетком у 19:00 часова. Поред разговора о хумору и комичном уопште било је приче о смешном у српској усменој прози. Тачније о хумору у усменим прозним жанровима (шаљивој причи, новели, анегдоти, басни, причи о животињама, опсценој причи, вицу и шали).

Опширније...

 

Књижевно вече Стефана Симића
У петак, 26. маја са почетком у 19 часова у сали библиотеке биће одржан "Театар искрености", књижевно вече Стефана Симића. Поред поезије коју ће аутор читати биће ту и глуме и музике па вас позивамо да се заједно забавимо и улепшамо себи то вече лепотом уметности.

 

"Слободна зона" у Лазаревцу
Лазаревац је један од 40 градова у Србији који се прикључио филмском фестивалу "Слободна зона" у оквиру којег се приказују филмови који су далеко од холивудских спектакуларних блокбастера. Они се базирају на ангажованој, савременој филмској продукцији, а циљ је бављење актуелним друштвеним и политичким темама из целог света.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 101