Почетна

Промоција књиге "Упоришта"
У четвртак, 18. маја у нашој библиотеци је представљена књига др Милоша Ковића "Упоришта", у издању издавачке куће Catena Mundi. О књизи су говорили уредник у издавачкој кући Никола Маринковић, проф. др Часлав Копривица редовни професор Факултета политичких наука у Београду, Ратко Вукелић историчар и библиотекар у нашој библиотеци и аутор др Милош Ковић, доцент на ФИлозофском факултету Београд.

Опширније...

 

Европски покрет у Србији и "Наших руку дело"
У уторак, 9. маја у сали Библиотеке обележен је Дан Европе (Дан победе над фашизмом) пригодним програмом који је организован у сарадњи са Европским покретом у Србији, Лазаревац, а уз подршку ЕУ програма "Европа за грађане и грађанке". Тема програма је била промоција наивне уметности и домаће радиности.

Опширније...

 

Књижевно вече лазаревачких и чачанских песника
Књижевни клуб "Димитрије Туцовић" из Лазаревца угостио је своје колеге, чланове књижевног клуба "Драгослав Грбић" из Чачка у уторак, 9. маја у просторијама Библиотеке.

Опширније...

 

Промоција романа "Арзамас" Иване Димић
У петак, 5. маја у библиотеци "Димитрије Туцовић" одржана је промоција романа "Арзамас" Иване Димић, овогодишње добитнице НИН-ове награде. Ивана Димић је 63. добитник награде, за најбољи роман године написан на српском језику.

Опширније...

 

Ликовно - литерарно вече "Игра маште"
У четвртак, 4. маја у свечаној сали библиотеке ученици ОШ "Војислав Вока Савић" одржали су ликовно - литерарно вече. Програм је водио наставник ликовне културе Владимир Петровић који је организовао ликовни део програма тј. изложбу дечијих радова заједно са колегом Бојаном Лазовим. У холу библиотеке изложени су радови ученика од 5. до 8. разреда, а могу се видети колажи, цртежи, графике, геометријске скулптуре од папира, осликана керамика, калиграфија, акварел и друго.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 101